Billede af Giammarco Boscaro

Simon Lund Petersen

Cand.mag. i dansk litteratur & medier samt filosofi.

Jeg har undervist i litteratur på Byens Højskole i Odense og været tilknyttet som lærervikar på en friskole i København. Er herudover skribent og litterær vandrelaugsguide.

Mit hjertebarn er det æstetiske læringsrum, hvor man på en sjov og sanselig måde undersøger hvad det vil sige at bevæge sig fra individuelle oplevelser til fælles erfaring gennem litteratur, filosofi og æstetisk tankegang.

Jeg tilbyder online og offline lektiehjælp, vejledning til opgaveskrivning og skrivning generelt samt kan af klasser fra gymanisielle uddannelser bookes som litterær og filosofisk underviser/vandrelaugsguide

Simon Lund Petersen - Filosof og underviser

​Kompetencer:

• Undervisning, lektiehjælp, formidling, skrivevejledning, foredrag, guidede vandringer.

• Dansk/Litteratur: Analyse/fortolkning, litteraturhistorie, medieæstetik, essays, tekstens stemme, autofiktion/selvfortælling, vandringer i litteraturen, Tomas Espedal, Peter Handke, Karl Ove Knausgård, Inger Christensen, Naja Marie Aidt, Jørgen Leth, Josefine Klougart, Thomas Boberg, Madame Nielsen, Jon Fosse.

• Filosofi: Filosofihistorie, filosofisk æstetik, æstetisk erfaring, fænomenologi, skønheds- og guddommelighedserfaring, Immanuel Kant, Martin Heidegger, Walter Benjamin, Dorthe Jørgensen.

Guidede vandringer i litteraturen

- for gymnasiale uddannelser.

Guide vandringer i litteraturen er en skræddersyet workshop, der har til formål at aktivere elevernes forståelse for litteraturens og filosofiens samspil med verden, øge glæden ved at læse tekst og landskab samt kultivere lysten til bevæge sig ud i det åbne på egen hånd.

VI MØDES på jeres skole hvor kursuslederen laver en introduktion til det æstetiske erfaringsrum samt de fremsendte tekster, der beskæftiger sig med vandring eller rejser i bred forstand, og som alle deltagere på forhånd har læst.

HEREFTER bevæger vi os ud i terrænet på en af kursuslederen på forhånd fastlagt rute, hvor vi vil stoppe op og læse udvalgte passager - samt diskutere problemstilinger og muligheder for at åbne teksten og vores fælles omverden op på nye, perspektivrige måder.

TIL SLUT evaluerer vi dagens vandring: hvad har vi fået ud af vores dialog mellem litteraturen og landskabet - og hvilke værktøjer har vi nu til rådighed at arbejde videre med?

Booking ved henvendelse - så aftaler vi nærmere omkring tid og sted.

Pris:

3 timer - 3500 kr.